30. júna 2013

Ryba na masle a na voňavých bylinkách

Toto je veľmi jednoduchý recept na rýchlu prípravu letného obeda alebo večere.


ryba na bylinkách

Budeme potrebovať:

tresku alebo inú bielu rybu
tymián
rozmarín
mladú cibuľku
soľ
maslo

Tymián obtrhajte na lístočky, rozmarín posekajte, mladú cibuľku nakrájajte na kolieska. Rybu umyte, dobre osušte, posoľte, posypte poriadne bylinkami a dajte do nádoby na pečenie. Na záver posypte kolieskami mladej cibuľky. Pečieme na masle, asi 20 -30min. na 190°C. 



Kým sa ryba pečie, umyjeme šalát, natrháme ho do misy a  pripravíme si zálievku. Keď je ryba upečená, premiešame šalát so zálievkou a naporcujeme na taniere. Zálievkou nešetrite. Na šalátovú kôpku položíme rybu a ihneď podávame. Pokiaľ by vám nestačila šalátová príloha, uvarte pár naozaj dobrých nových zemiakov v šupke, ošúpte, nakrájajte nerovnomerne , posoľte, posypte petržlenovou a mladou zelerovou vňaťkou, pridajte maslo a trocha šľahačky a len premiešavajte a ochutnávajte, kým nie ste spokojní s chuťou. A podávajte k rybe. 


Príloha: Zelený šalát s majoránkou
čerstvý hlávkový šalát
zálievka (cukor, soľ, olej - poriadne všetko vymiešať )
petržlenová vňať, 
čerstvá majoránka
chery paradajky
na jemno pokrájaná mladá cibuľka


pečená ryba na masle a bylinkách

treska na bylinkách 


3 komentáre:

  1. dobre to vyzerá, aj by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie je nič ľahšie, ako to skúsiť - budeš sa tešiť, aká si šikovná a ešte si aj pochutíš. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ryby a bylinky, hneď si predstavím šum mora, grécke pláže a slniečko...Hmmmm...

    OdpovedaťOdstrániť