14. júla 2013

Výborná nátierka na spôsob provensálskej tapenády


Pravé provensálske tapenády, to je niečo!  Milujem ich, tak ako aj atmosféru trhov, kde ich dostať kúpiť v toľkých podobách a lákavých vôňach, že si neviete vybrať. To sa prechádzate, na všetko vám svieti provensálske slnko, z každého kúta sa valí iná vôňa a farba a vy ochutnávate, tvárite sa blažene  a vravíte si, “Čo, čo, čo by to len so mnou bolo, keby sme nemali chute ????”... 
Nátierka na spôsob tapenády
90  - 100g ančovičiek (najlepšie v skle)
cca 2 - 3 ČL  kapár
citrón (limetka)  - podľa chuti
( novú chuť dostanete, ak pridáte cca 1PL 
odkôstkovaných olív  - najlepšie, 
čiernych) 
1 - 2 strúčiky cesnaku
cca 50  - 60g masla
tymián ! URČITE! (najlepšie, čerstvý)
Postup:
je veľmi jednoduchý - všetko rozmixujeme a natierame na opečený chlebík, nakrájaný na kocky.  Nezabudnite na vínko. Všetkým bude zaručene chutiť.  ŇAM!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára