31. mája 2015

Mango torta - bezlepková


Milujem mango a momentálne dostať v Bille veľmi dobré, sladké mango, balené po dvoch kusoch. Neviem sa ho dojesť. A torta s mangom, to musí byť úžasné. S čím ho skombinovať? Musí to byť niečo jemné a svieže a ľahké. Takže, mascarpone, šľahačka, ale aj trocha tvarohová chuť a príjemné vôňe. A je tu mangová torta...


Mangová torta



Korpus:
120 g trstinového cukru 
120 g pomletých orechov 
6 vajec
štipka soli
Cukor vymiešame  so žĺtkami do svetlej peny, potom pridáme pomleté orechy a na záver postupne pridáme vyšľahané bielka. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi na 45 minút, podľa potreby aj viac...
Náplň:
120 g mascarpone
1ks syr Philalephia a 1PL kyslej smotany
50 - 100 g cukru
1/2 sáčku pravého vanilkového cukru ( DM) alebo 1ČL vanilkového extraktu (dostať v M&S)                                         ak máte: 2 PL fialkového likéru a 1 ČL extraktu pomarančového kvetu                                                                         štipka soli
1 ks zrelého manga - nakrájať na drobnejšie kocky
Všetko jemne ale poriadne rozmiešať do hladka. Korpus rozpolíme a na spodnú časť natrieme krém. Na krém poukladáme kocky manga a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Zabalíme a dáme do chladničky. Pred podávaním potrieme šľahačkovým krémom a dozdobíme mangom a jahodami alebo zrelým kiwi. Tortu po obvode ozdobte opraženými mandľovými lupienkami. Takto to urobím nabudúce, teraz som už nestihla, potrebovala som tortu bleskovo zbaliť, takže je trocha "nadivoko" ) .
Šľahačkový krém:
1 šľahačka
1 - 2 PL mascarpone
cca 20  g cukru 
1ČL vanilkového extraktu
Dozdobenie: 
1 ks zrelého manga
pár čerstvých jahôd alebo zrelé kiwi
opražené mandľové lupienky 
Bezlepková torta s mangom


Mango torta bezlepková


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára