16. marca 2016

Romanesco, cibuľkové zemiaky a šalát s jarnými kvetmi

Keď som 15. marca odhrnula ráno závesy, za oknami bola zimná krajina. Čože??? Nechápavo som prebehla do obývačky, či nasnežilo aj na druhej strane. Áno, je to tak, aj na ulici je sneh, nesníva sa mi, auto je zasypané, bude treba odhŕňať... Čo tu zase tá zima chce? Prečo nedá pokoj? To sa robí? Takto si odísť, prísť, takto nesystematicky nasnežiť a pokaziť ľuďom, ktorí sa tešia na jar radosť? 
No... dole v meste to vyzeralo jarnejšie, do poobedia sa sneh roztopil ale ja som chcela svoju jar! Tak som si ju urobila aspoň na tanieri. Aaaa bolo mi jarne a dobre! :)



Listový šalát s jarnými kvietkami
Romanesco s cibuľkovými zemiakmi a jarným šalátom

Recept: 

karfiol romanesco, alebo rímsky karfiol
2 šalotky
maslo
4 PL citrónovej šťavy
4 ČL trstinového cukru
2PL sójovej omáčky
2ČL maizény
2 strúčiky cesnaku
2ČL korenia na 

Najprv si opečte do chrumkava šalotku do zemiakov. Pripravte si zálievku na karfiol. Karfiol naparte, alebo uvarte vo vode, do ktorej pridajte trocha cukru a citrónovej šťavy do mäkka. Medzitým varte aj zemiaky a pripravte si na jemno nasekanú šalotku na zálievku. Šalotku hoďte na panvicu a opekajte na masle. Keď je opečená, pridajte pretlačený cesnak a krátko ešte orestujte. Pridajte uvarený karfiol, chvíľu miešajte - pokým nezhuste zálievka. 
Časť opečenej cibuľky primiešajte do zemiakov, zvyšnou časťou ozdobte zemiaky. 
Ešte šalát s jarnými kvetmi a hotovo! 





Rímsky karfiol s cibuľkovými zemiakmi

romanesco




Šalát s jarnými kvietkami

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára