Pravé provensálske tapenády, to je niečo! Milujem ich, tak ako aj atmosféru trhov, kde ich dostať kúpiť v toľkých podobách a lákavých vôňach, že si neviete vybrať. To sa prechádzate, na všetko vám svieti provensálske slnko, z každého kúta sa valí iná vôňa a farba a vy ochutnávate, tvárite sa blažene a vravíte si, “Čo, čo, čo by to len so mnou bolo, keby sme nemali chute ????”...
Nátierka na spôsob tapenády
90 - 100g ančovičiek (najlepšie v skle)
cca 2 - 3 ČL kapár
citrón (limetka) - podľa chuti
( novú chuť dostanete, ak pridáte cca 1PL
odkôstkovaných olív - najlepšie,
čiernych)
1 - 2 strúčiky cesnaku
cca 50 - 60g masla
tymián ! URČITE! (najlepšie, čerstvý)
Postup:
je veľmi jednoduchý - všetko rozmixujeme a natierame na opečený chlebík, nakrájaný na kocky. Nezabudnite na vínko. Všetkým bude zaručene chutiť. ŇAM!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára