Máte chuť na polievku? Dobručkú a voňavučkú? Urobte si batátovú.
Určite s ňou budete mať úspech aj u detí. Pretože je sladká a krémová a farebná a to majú deti radi. Ale aj my. Je to pochúťka. Sľubujem.
Určite s ňou budete mať úspech aj u detí. Pretože je sladká a krémová a farebná a to majú deti radi. Ale aj my. Je to pochúťka. Sľubujem.
batátova polievka |
Recept:
1 stredne veľká cibuľa
olej
soľ
2 batáty
1- 2 mrkva
1- 2 cm čerstvého zázvoru
trocha kurkumy a kari korenia - len aby vznikla jemná podchuť
(1 strúčik cesnaku)
čierne korenie
voda podľa potreby (alebo zeleninový vývar)
250 ml smotany na šľahanie alebo 500 ml kokosového mlieka
citrónová šťava
Postup:
Batáty a mrkvu ošúpeme a postrúhame na veľkom strúhadle. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu nasekáme na jemno a dáme smažiť na olej. Keď je konečne zlatistá a sladká, pridáme nastrúhaný zázvor aj korenie, potom batáty a mrkvu. Niekedy pridávam aj cesnak, podľa toho, či máme naň chuť, alebo nie. Nemal by však prerážať, preto s cesnakom veľmi opatrne.
Táto fáza by sa dala zjednodušiť tak, že jednoducho všetko dáte variť do hrnca s vodou.. Bude to zdravšie, ale takto je to chutnejšie.
Takže, pokračujeme v restovaní, až kým zeleninka nebude mäkšia a príjemne voňavá. Maximálne 10 minút. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a dovaríme do mäkka.
Všetko rozmixujeme v mixéri a prelejeme naspäť do hrnca. Pridáme sľahačku alebo kokosové mlieko (môže byť aj kokosová smotana). Pridáme citrónovú šťavu, to si batáty, aj mrkva pýtajú - a podľa potreby dochutíme. Chvíľu ešte povaríme a polievku máme hotovú.
Mne sa tam ešte žiada trocha pikantnej chuti, preto si ju rada posypem talianskym korením, ktoré obsahuje kúsky chilly.
Ozdobíme lístočkami koriandra, naseknou pažítkou a môžeme pridať aj trocha kyslej smotany.
1 stredne veľká cibuľa
olej
soľ
2 batáty
1- 2 mrkva
1- 2 cm čerstvého zázvoru
trocha kurkumy a kari korenia - len aby vznikla jemná podchuť
(1 strúčik cesnaku)
čierne korenie
voda podľa potreby (alebo zeleninový vývar)
250 ml smotany na šľahanie alebo 500 ml kokosového mlieka
citrónová šťava
Postup:
Batáty a mrkvu ošúpeme a postrúhame na veľkom strúhadle. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu nasekáme na jemno a dáme smažiť na olej. Keď je konečne zlatistá a sladká, pridáme nastrúhaný zázvor aj korenie, potom batáty a mrkvu. Niekedy pridávam aj cesnak, podľa toho, či máme naň chuť, alebo nie. Nemal by však prerážať, preto s cesnakom veľmi opatrne.
Táto fáza by sa dala zjednodušiť tak, že jednoducho všetko dáte variť do hrnca s vodou.. Bude to zdravšie, ale takto je to chutnejšie.
Takže, pokračujeme v restovaní, až kým zeleninka nebude mäkšia a príjemne voňavá. Maximálne 10 minút. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a dovaríme do mäkka.
Všetko rozmixujeme v mixéri a prelejeme naspäť do hrnca. Pridáme sľahačku alebo kokosové mlieko (môže byť aj kokosová smotana). Pridáme citrónovú šťavu, to si batáty, aj mrkva pýtajú - a podľa potreby dochutíme. Chvíľu ešte povaríme a polievku máme hotovú.
Mne sa tam ešte žiada trocha pikantnej chuti, preto si ju rada posypem talianskym korením, ktoré obsahuje kúsky chilly.
Ozdobíme lístočkami koriandra, naseknou pažítkou a môžeme pridať aj trocha kyslej smotany.
batátovo mrkvová polievka |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára